Köpvillkor

Tekstvak:                                                                                                                                                                                                                                                                 

Tekstvak:   

Köpvillkoren gäller inom Sverige. (download)

Köp av produkter hos Gladebo Outdoor innebär samtidigt godkännande av våra köpvillkor. Vid beställning av en produkt över Internet föreligger bindande köpeavtal.
Köpet är genomfört så fort som köpet bekräftas på skärmen.

Leveranser

Vi skickar din beställning med DHL Servicepoint eller Postnord. 

Vi skickar din beställning så fort som möjligt, normalt inom 24 timmar (en arbetsdag).
Vid förskottsbetalning måste vi först registrera din inbetalning innan beställningen skickas. Normalt har du dina varor inom 1-5 arbetsdagar.
Skulle en produkt vara tillfälligt slut får du räkna med en något längre leveranstid. Vi kontakter dig då via mail eller telefon.

Betalningsmöjligheter
På Gladebo Outdoor kan du välja mellan olika betalningsmöjligheter.

Bank-/Kreditkort
Betala med ditt VISA eller Mastercard/Eurocard.
Alla transaktioner skickas via SSL (Secure Sockets Layer) och är krypterade,  d.v.s. mycket säkra. Vi använder den senaste säkerhetstekniken för kontokortsbetalningar på nätet -3-D Secure- en standard framtagen av VISA och Mastercard med avsikt att på ett säkert sätt validera konsumenten vid köp på nätet. Som inlösare använder vi DIBS.

Faktura
Vid betalning via faktura samarbetar vi med Payson. För att handla mot faktura måste du ange ditt post- och personnummer eller organisationsnummer. Förutsättning för att få handla mot faktura är bland annat att du är registrerad i folkbokföringsregistret i Sverige och är över 18 år. Du får inte ha några betalningsanmärkningar. Samtliga fakturor är av Gladebo Outdoor överlåtna till Payson.
Sedvanlig kreditprövning sker efter att personuppgifterna lämnats i kassan, i vissa fall innebär detta att en kreditupplysning tas. En kopia på kreditupplysningen kommer i så fall skickas hem till dig.
Fakturan skickas i efterhand (när ångerfristen gått ut) via posten till din folkbokföringsadress. Fakturans betalningsvillkor är 14 dagar. Vid försenad betalning utgår avtalad samt lagstadgad påminnelseavgift. Dröjsmålsränta utgår med 2 % per månad.
Vid utebliven betalning överlämnas fakturan till inkasso.

Allmänna villkor
Standardiserad europeisk konsumentkreditinformation (SEKKI)

Förskottsbetalning
Betala mot faktura innan leverans.
När du har godkänt din beställning, erhåller du en faktura via e-post. Du kan betala via Internetbank på bankkonto. Om du betalar direkt, kommer inte betalningen fördröja leveransen av dina varor. Vi förbehåller oss rätten att avvakta med utleverans tills vi registrerat din betalning.
Om du väljer förskottsbetalning, och vi inte har erhållit din betalning inom 5 dagar efter orderdatum kommer vi att debitera dig en avgift på f.n. 150 kr i expeditionskostnader och dröjsmålsränta (= 20%).
 
Ej utlösta paket
Ej utlösta paket bör ej förväxlas med ångerrätt. Kunden har alltid rätt att ångra sitt köp, men då ska kunden ha löst ut sitt paket och skicka tillbaka paketet inkl. returformuläret och returnumret. Ej utlösta paket debiteras med en avgift för att täcka våra kostnader. Denna avgift består av 10% av varuvärdet dock lägst 300 kronor plus tur- och returfrakt, enligt fraktarens prislista, plus 150 kronor expeditionsavgift.

Reklamation
För att reklamera en produkt ber vi dig att skicka ett mail till info@gladebooutdoor.se.
Vi skickar dig ett mail tillbaka, där du kommer få ett returnummer, returformulär samt returadressen och fraktmetoden du skall använda.
Erhållande av returnummer är ej att likställa med godkänd reklamation. Varan skall ha kommit oss tillhanda inom 14 dagar från erhållande av returnummer.
Vid returen av reklamationer står du själv för frakten. Vid godkänt reklamation återbetalar vi frakten du erlagt och skickar dig en ny vara fraktfritt.
Om vi i stället skall ersätta dig genom återbetalning, görs detta genom insättning på det konto som du angett i e-posten.
Faktura/kvitto och returnummer skall medfölja varan.

Byte
För byte av en produkt ber vi dig att skicka ett mail inkl. kund- och ordernummer till info@gladebooutdoor.se. Vi skickar dig ett mail tillbaka och du kommer få ett returnummer, returformulär samt returadressen du skall använda.
Vi erbjuder dig 14 dagars bytesrätt på varor som är köpta hos oss. Kom ihåg att varan skall vara oanvänd, i originalförpackning och pris/produktlappar måste sitta kvar på varan. För att vi skall kunna godkänna returen måste den också vara hel och ren från djurhår, damm, hår, hudrester, makeup eller lukt/röklukt etc. När vi behöver att ta bort hår, damm eller djurhår etc. avräknas 150 kr/produkt.
Faktura/kvitto/returformulär och returnummer skall medfölja varan. Vid byte står du själv för returfraktkostnaden, faktura- och expeditionsavgifter och du ansvarar även för att artikeln inte försvinner i transporten. Är frakten ej betald eller saknas det någon handling blir ditt byte inte behandlat.
Varan skall ha kommit oss till handa inom 14 dagar från erhållande av returnummer.
Bytesrätt gäller inte för följande typer av varor: specialbeställda produkter.

Ångerrätt
Vid köp av varor på webbplatsen gäller alltid 14 dagars ångerrätt i enlighet med gällande konsumentskyddslagstiftning. Detta innebär att du har rätt att ångra ditt köp genom att meddela oss detta inom 14 dagar från det att du har tagit emot den beställda varan (ångerfristen). Eventuellt förlängd bytesrätt (Jul) är inte samma sak som ångerrätt.
För att utnyttja ditt ångerrätt ber vi dig att skicka ett mail inklusive kund- och ordernummer till info@gladebooutdoor.se Vi skickar dig då ett mail tillbaka, där du kommer att ta emot ett returnummer, returformuläret samt returadressen du skall använda. Kom ihåg att varan skall vara oanvänd, i originalförpackning och pris/produktlappar måste sitta kvar på varan. För att vi skall kunna godkänna returen måste den också vara hel och ren från djurhår, damm, hår, hudrester, makeup eller lukt/röklukt etc. När vi behöver att ta bort hår, damm eller djurhår avräknas 150 kr/produkt.
Faktura/kvitto/returformulär och returnummer skall medfölja varan. Som kund står du för returfrakten och ansvarar du även för att artikeln inte försvinner i transporten.
Är frakten ej betald eller det saknas någon handling blir din retur inte behandlat.
Varan skall ha kommit oss till handa inom 14 dagar från erhållande av returnummer. Återbetalning sker primärt till det betalsätt du använt vid orderläggning
Vid retur av en order med faktura/konto som betalsätt måste expeditionsavgift betalas och vi kommer att ändra beloppet på din faktura till 34 kr.
På det belopp som ska återbetalas har Gladebo Outdoor rätt att dra av en summa motsvarande varans värdeminskning jämfört med varans ursprungliga värde, om och i den mån sådan värdeminskning beror på att du har hanterat varan i större utsträckning än vad som är nödvändigt för att fastställa dess egenskaper eller funktion.
Bara den som har köpt produkten kan ansöka om att returnera.
Ångerrätten gäller inte för följande typer av varor: specialbeställda produkter, underställ, innersulor, mat och lasergraverade knivar

Garantier
Hos oss gäller de garantier som respektive leverantör lämnar.

Personuppgifter
Gladebo Outdoor kommer inte att lämna ut dina personuppgifter till tredje part. Alla personuppgifter som du lämnar till oss antingen via e-post, telefon eller vår webbplats hanteras med största konfidentialitet. Vi följer gällande lagar och regler, t.ex. personuppgiftslagen (PUL) och Datainspektionens rekommendationer. Informationen används bara av oss själva samt de partner vi använder för att kunna genomföra köpet (Dibs payment service, Payson, samt respektive bank).
Enligt Personuppgiftslagen har du rätt att få den information som vi har registrerat om dig. Om den är felaktig, ofullständig eller irrelevant kan du begära att informationen ska rättas eller tas bort. Kontakta i så fall vår kundservice.

Övrigt
För att handla hos oss måste du vara myndig.
Priserna inkludera mervärdeskatt (f.n. 25%).
Byte/retur eller avbeställning gäller inte för specialbeställda produkter.
Om du vill annullera din order ber vi dig att kontakta info@gladebooutdoor.se.
Vi reserverar oss för eventuell slutförsäljning.
Vi förbehåller oss till prisändringar utan föregående avisering.
Öppet köp gäller inte våra företagskunder utan här gäller köplagens villkor.
Bokningsavgift för reserverade varor som inte köpts: 3% / vecka.
Vi lägger inte undan varor, för att alla kunder ska ha samma möjligheter att få tag i det de söker.
Färgavvikelser på produkter kan förekomma (t.ex p.g.a. återgivningen kan variera på olika bildskärmar).
Om du inte får svar via e-post inom 24 timmar, ring butiken 070 – 937 01 82
Vi reserverar oss för eventuella fel i skrift på hela sidan.
Om varor returneras skall utdelad give-away returneras också.
Vi förbehåller oss rätten att avslå ordrar och att neka eller närsomhelst avsluta en kundrelation. Kunden kommer då inte meddelas detta.
Vi polisanmäler alla falska beställningar och bedrägeriförsök.
 
Rättigheter
Alla rättigheter för bild och text på denna sida är reserverade för Gladebo Outdoor. Ingen del av webbplatsen får reproduceras på annat sätt, publiceras och/eller användas utan skriftligt tillstånd från Gladebo Outdoor.