Valhal Outdoor vax görs enligt sitt eget recept i Nederländerna och sammansättningen av de valde ingredienserna har noggrant skapats.
Valhal Outdoor vax är perfekt för att ta hand om din gjutjärn kastruller och tillbehör, men du kan också använda den för att bränna ner din gjutjärn objekt.
Vaxet är fast, men kan lätt smort med en svamp eller trasa. Eftersom det valdes att arbeta bara med naturliga ingredienser, har vaxet en vacker naturlig ljusgul färg och du kan lukta en bit av bivax.

Du kan smörja vaxet direkt på din gjutjärn panna eller tillbehör, men för bästa skott rekommenderar vi följande steg:
1. Placera din gjutjärn panna eller tillbehör i ugnen och värm ugnen till 175 grader. Låt ditt objekt värma upp 20 minuter.
2. Medan gjutjärn panna är fortfarande varm, gnugga alla sidor met vaxet med en handduk eller hushållspapper för en jämn vaxlager.
3. Gnid gjutjärn igen med en annan ren trasa för en tunn och jämn vaxlager.
4. Sätt din gjutjärn panna eller tillbehör 40 minuter tillbaka i ugnen på 250 grader. Detta möjliggör polymerisering av beläggningen.
5. Beroende på hur smidig och/eller smord du vill ha din gjutjärn objekt, kan du upprepa denna process två eller tre gånger.

4.      Ytterligare information:

Vikt: 125 gram
Storlek: H 4 cm
Diameter: 8,5 cm
Material: vax i en burk
Färg: gul
Land: Nederländerna

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Skriv en recension

Snälla login or register för att ge omdömenw

Dutch Oven / fältugn / stekgryta / stekpanna gjutjärn Vax

  • Tillverkare: Valhal Outdoor
  • Artikelnummer: Dutch Oven / fältugn / stekgryta / stekpanna gjutjärn Vax
  • Tillgänglighet: 33
  • 130kr

  • Exkl moms: 104kr

Liknande Produkter

Dutch Oven / fältugn / stekgryta oval 9 L utan ben

Dutch Oven / fältugn / stekgryta oval 9 L utan ben

Med hjälp av det dubbla handtaget fungerar det utmärkt att hänga Dutch Oven oval i ett stativ. Produkten kan också ställas direkt i en lägereld. Denna modell har inga ben under och kan därför med fördel användas på en spis, eller på andra värmekällor, så även i ugn. Locket kan också användas som plättlagg.Ytterligare information:Vikt: 11,3 kiloStorlek: L 36 x B 25 x H 14 cmMaterial: gjutjärnFär..

1 000kr Exkl moms: 800kr

Dutch Oven / fältugn / stekgryta 8 L utan ben

Dutch Oven / fältugn / stekgryta 8 L utan ben

Enkel att med handtagens hjälp hänga Dutch Oven på ett stativ. Men det finns inga ben på undersidan, så denna ugn fungerar även till exempel på en spis! Det går även att lägga briketter på locket.  Ytterligare information:Vikt: 10,2 kiloStorlek: H 19 cmDiameter: 33,5 cmMaterial: gjutjärnFärg: svartLand: Danmark                 &n..

830kr Exkl moms: 664kr

Dutch Oven / fältugn / stekgryta 6 L utan ben

Dutch Oven / fältugn / stekgryta 6 L utan ben

Enkel att med handtagens hjälp hänga Dutch Oven på ett stativ. Men det finns inga ben på undersidan, så denna ugn fungerar även till exempel på en spis! Det går även att lägga briketter på locket.Ytterligare information:Vikt: 9 kiloStorlek: H 16 cmDiameter: 33 cmMaterial: gjutjärnFärg: svartLand: Danmark                   ..

745kr Exkl moms: 596kr

Dutch Oven / fältugn / stekgryta 8,5 L med ben

Dutch Oven / fältugn / stekgryta 8,5 L med ben

Pre-Seasoned gjutjärn Lämpligt till gas, lägereld, öppen spis och grill. Placera direkt ovanför briketter tack vare de höga benen. En Dutch Oven 9 Qt är lämplig för rätter till 6-8 personer. Dutch Oven är en sekelgammal uppfinning för matlagning på öppen spis. Den kan användas vår Dutch Oven för att hänga över elden med ett stativ, eller så kan den också placeras över en spis e..

900kr Exkl moms: 720kr

Dutch Oven Gryta för brödbakning

Dutch Oven Gryta för brödbakning

Gör de smakligaste typerna av bröd i vår gryta / Dutch Oven till bröd. Bröd, paté eller köttfärslimpa. Se till att kanterna i botten värms upp av till exempel briketter och se till att det också finns briketter på locket så att uppvärmningen även är ovanifrån. Kan användas inomhus och utomhus. Lämpligt till gas, induktion, lägereld, öppen spis, vedspis vedkamin och grill. Pre-Se..

440kr Exkl moms: 352kr

Taggar: thewindmill, windmill, valhal, dutch, oven, ugn, fältugn, gjutjärn, gryta, gjutjärnsgryta, lagamatute, frilutsliv, uteliv, öppen, eld, vax